Nova godina

Ako Vam je potrebna fizikalna terapija Beograd, pre svega pozabavićemo se pitanjem šta podrazumeva fizikalna terapija i koja je njena svrha u medicini? Da bi se odabrala najbolja fizikalna terapija, neophodno je znati šta obuhvata, koja bolnica nudi najbolji program i koliko iskustva imaju lekari.

Jedna od najboljih klinika za rehabilitaciju u Beogradu, ProHealth klinika ponidiće vam najkvalitetniji program kada je fizikalna terapija Beograd u pitanju. Sa svojim dugogodišnjim postojanjem, razvili su gotovo sve vrste fizikalne terapije i omogućili svim pacijentima da se brže oporave i povrate svom svakodnenom životu.  Fizikalna terapija predstavlja program koji je pažljivo kreiran u skladu sa pacijentom, kako bi se omogućilo normalno funkcionisanje i smislu pokretljivosti, a najčešće se primenjuje nakon postoperativnog oporavka ili neke ozbilnije povrede.

Ako se odabere prava fizikalna terapija Beograd,  budite sigurni da ćete moći brže da poboljšate svoju pokretljivost i vratite se što pre svojim svakodnevnim aktivnostima. Fizikalna terapija je jedna od najstarijih metoda lečenja koja se odavno primenjuje, a sve do danas je uznapredovala zahvaljujući tehnologiji.

FIZIKALNA TERAPIJA

Fizikalna terapija primenjuje se radi smanjenja bolova i određenih tegoba koje su prouzrokovane različitim uticajima, a cilje takođe i da se povrati fizička energija koju je pacijent ranije imao. Fizikalna terapija je deo medicine koju primenjuju stručni terapeuti koji su završili škole čiji je fokus upravo fizikalna terapija. Pre same primene fizikalne terapije, važno je prvo postaviti dijagnozu pacijenta i na osnovu toga napraviti dalje korake.

Da bi fizikalna terapija imala adekvatan efekat, potrebno je da terapeut pažljivo pristupi pacijentu kako bi se formirao plan i vrsta fizikalne terapije, i kako bi redovnim primenama poboljšao stanje pacijenta. Fizikalna terapija vrši se 1 na 1, pacijent i terapeut u skladu sa trenutnim sposobnostima pacijenta.

KOLIKO TRAJE FIZIKALNA TERAPIJA

Najčešće pitanje mnogih pacijenata jeste, koliko traje fizikalna terapija? Ovo je pitanje sa kojima se mnogi susreću, ali ne može se dati konkretan odgovor, jer to zavisi od trenutnog zdravstvenog i fizičkog stanja pacijenta. Ono što je sigurno, jeste da je neophodno da se fizikalna terapija primenjuje sve do trenutka dok pacijent ne oseti da je potpuno spreman za povratak normalnom životu, tačnije, svakodnevnim aktivnostima. Kod nekih pacijenata, to može trajati mesec dana, kod nekih može potrajati nekoliko meseci.

Treba imati na umu i činjenicu da postoji mnogo razloga zbog čega se fizikalna terapija primenjuje, zbog toga ne može ni terapeut tačno znati koliko je vremena potrebno za oporavak. Pored poboljšanja fleksibilnosti tela, fizikalna terapija primenjuje se i za hronične bolesti, nakon porođaja, operacija i drugih povreda. Ono što je najvažnije, jeste da budete osposobljeni što je pre moguće, i to je najveći uspeh svake klinike i samog terapeuta.

VRSTE FIZIKALNE TERAPIJE

Postoje različite vrste fizikalne terapije koja se određuje sa trenutnim stanjem pacijenta, a u ProHealth klinici primenjuju se aparaturna fizikalna terapija- elektroterapija, magnetoterapija, laseroterapija, ultrazvučna terapija, kineziterapija i masaža. Sve ove vrste fizikalne terapije određuju se prema tipu bolesti i često nisu invazivne, već se napreduje onakvim tempom kakav odgovara samom pacijentu.

Nakon obavljanja pregleda vašeg trenutnog stanja i sposobnosti, određuje se i koja vrste fizikalne terapije je idealna za vas. ProHealth klinika nudi vam kvalitet i sigurnost u svakom pogledu, pre svega jer svi zaposleni lekari poseduju dugogodišnje iskustvo u oblasti fizikalna terapija. Odaberite najbolje za sebe i povratite što pre osmeh na lice uz program fizikalna terapija Beograd u prestižnoj klinici ProHealth.

T.Ž.