Istinski hedonizam i simfonija najboljih gastronomskih ukusa očekuju Vas u restoranu Nebo i zemlja. Za nepune dve godine svoga postojanja, restoran Nebo i zemlja probio se u sam vrh najpopularnijih beogradskih restorana. Pored elegantnog i sofisticiranog enterijera, tople atmosfere, sjajnog muzičkog programa, čarobnog pogleda i ljubaznog osoblja, tome je, na prvom mestu, doprinela savršena kuhinja.
Za prefinjen jelovnik i hedonizam u svakom zalogaju zadužen je „kuvar i na nebu i na zemlji“, Nenad Dutina. Mlad, talentovan, ovaj kulinarski majstor ne voli mnogo da priča o sebi. Smatra da sve što treba da se kaže, moraju reći jela, koja poput magije, priprema.
S obzirom da je putovao i radio po svetu, gde se upoznao sa brojnim kuhinjama, kaže da su ga ponajviše zainteresovale francuska i fusion kuhinja Afrike i zemalja Magreba. U Srbiju je prvi doneo princip spajanja nespojivog i mešanja ukusai, što nestvarno dobro primenjuje miksovanjem naše tradicionalne i već pomenutih svetskih kuhinja.
Sinonimi za restoran Nebo i zemlja su oaza mira, opuštanja i uživanja, kulinarska magija i mesto za savršen doručak, romantični, poslovan ili porodičan ručak. Naravno, tu moramo ubrojati i večeru uz omiljenu čašu pića, cigaru i zvuke vrhunske muzike.
Dok miris prve jutarnje kafe i Bosfor lokuma ispunjava restoran Nebo i zemlja, izaberite doručak koji će probuditi Vašu energiju i darovati Vam uspešan dan.
Prženice punjene pršutom, mocarelom, kiselom pavlakom i paradajzom, omlet sa guščijom džigericom, sendvič sa dimljenim lososom, sendvič sa rebrima ili slatke i slane kroasane.
Obavezno, barem jednom, probajte specijalitet kuće – doručak Nebo i zemlja, sasčinjen od bifteka, 2 jajeta na oko, čedar sira, pančete, mladog krompira i grilovanog povrća. Mnogo teže će Vam biti da se odlučite za ručak ili večeru jer je meni restorana Nebo i zenlja, zaista, fascinantan.
Preporučujemo da predjelo ne preskačete: Tatar biftek, sarmice od zelja, selekcija sireva Nebo (selekcija francuskih i italijanskih sireva sa orašastim i suvim vocem, maslinama i sušenim paradajzom).
Rolnica sa začinjenim biftekom poslužena sa sosom od milerama i vlašca, brusketi – prepečeni hleb sa gorgonzolom, karamelizovanim orahom i grožđem, grilovan kozji sir sa karamelizovanim orahomom i džemom od šumskog voća…
Zatim slede supe, čorbe i potaži, od kojih posebno izdvajamo kremast, ukusan i bogat vitaminima – potaž od bundeve. Obrok salate: Burrata, Nica salata, salata sa lososom, salata sa pilećom fileom ili biftekom.. Rižota i paste: rižoto sa biftekom i šumskim pečurkama, rižoto sa gamborima, taljatele sa piletinom i tikvicama ili crne taljatele sa gamborima.
Restoran Nebo i zemlja, sa ponosom predstavlja jedinstveno glavno jelo golden steak Tačkasta Mara – grilovani biftek u jestivim listićima 24k zlata. Ovo je je obrok jedinstvenog izgleda i fascinantnog ukusa, koji će Vas zauvek pridobiti.
Dok budete čitali spisak i sastav glavnih jela, sigurni smo da ćete odmah odrediti i dan da što pre posetite restoran Nebo i zemlja i isprobate ova kulinarska čuda:
Biftek Maestoso (grilovani biftek sa pršutom, džemom od luka i kozjim sirom, poslužen sa grilovanim povrćem),
Homoljska jagnjentina (dinstana jagnjetina sa demiglas sosom, poslužena sa pire krompirom i sotiranim spanaćem),
Biftek Foie Gras (grilovani biftek sa guščjom džigericom i red wine sosom, poslužen sa pire krompirom i šparglama)
Ribeye (grilovani odležali steak sa začinskim biljem i aromatizovanim puterom) steak
Losos sa ajoli sosom, poslužen sa komoračem i mladim krompirima
Mediteranska piletina
Pačije grudi
Biftek uštipci
Ćureće rolnice sa pršutom
Rebarca BBQ
Burgeri
Ako posle ovih gastronomskih đakonija budete imali prostora i da se zasladite, nećete pogrešiti jer su Vam na izboru: tufahije, čokoladni sufle, palačinke sa korom od pomorandže i amaretom, voćni kup, topla pita sa višnjama poslužena sa sladoledom od vanile…
Uz savršen zalogaj najbolje se slaže i vrhunska kapljica odabranog pića, a restoran Nebo i zemlja se postarao da se u njegovom šanku nalaze samo najkvalitetnija pića, od bezalkoholnih, preko piva, žestine, sjajnih vina i neverovatnih koktela.
Nadamo se da ste ogladneli. Ne čekajte, već pozovite 062/262-212 (sms, Viber, WhatsApp) i rezervišite svoje mesto.
Čekamo Vas!
.