Nova godina

Sigurno ste čuli za prestižni Chivas Royal Salute, a da li ste znali da je ovo najskuplji viski na svetu? U pitanju je viski kreiran u čast krunisanja kraljice Elizabete II i predstavlja najekskluzivnije piće u celom svetu. Davne 1953. godine Chivas Royal Salute osmišljen je i proizveden, a zatim i predstavljen kraljici na dan kada je krunisana. Chivas Royal Salute dobio je naziv po po 21-om hicu koje je Kraljevska mornarica ispalila u čast Njenog Veličanstva.

Sam ukus je prefinjen i dubok, a u pitanju je škotski viski koji obiluje voćkastim notama, suptilno bogaćen začinima i notom svežeg poljskog cveća, koji je dizajniran u posebno izrađenoj porcelanskoj boci. Može se pronaći u bocama plave, crvene ili zelene boje, i svaka boja daje pravu dozu elegancije i stila, što simbolizuje safire i rubine koji asociraju na kraljevsku krunu. Chivas Royal Salute je viski koji obožavaju pravi hedonisti i istinski zaljubljenici u ovo autentično alkoholno piće.

Ovaj popularni viski proizvodi „Chivas Brothers“ koje je osnovan davne 1801. godine u Aberdinu u Škotskoj. Godine 2011. lansirali su seriju od 21. boce “Tribute to Honour” koji su ukrašeni draguljima.

Nova linija proizvedena 2012. godine predstavljala je „Dijamantski jubilej“ i ovo je još jedna mešavina stara 21. godinu, što je ujedno obeležilo 60. godišnjicu od krunisanja kraljice Elizabete. Godine 2021. Chivas Royal Salute ponovo je predstavio viski star 21. godinu koju je ovog puta dizajnirao modni dizajner Richard  Quinn i sadrži cvetnu mešavinu po uzoru na njegovu modnu kolekciju šarenog dizajna.

Prestižni viski Chivas Royal Salute je miljenik mnogih poznatih ličnosti kako iz celog sveta, tako i kod nas, uključujući i vlasnika portala „Kuda večeras“, čije je ovo piće takođe omiljeno. Poreklo viskija potiče još pre 1000 godina, kada je destilacija prešla iz Evrope u Škotsku i Irsku, zahvaljujući monasima koji su putovali. Škotski i irski manastiri započeli su fermentaciju žita, što je rezultiralo prvim destilacijama viskija u to vreme.

Viski je vrsta destilovanog alkoholnog pića koji je napravljen od različitih žitarica. Određena zrna koriste se za različite sorte, uključujući ječam, kukuruz, raž i pšenicu. Viski stari, tačnije ostavi se da stari u drvenim buradima, najčešće napravljenim od ugljenog belog hrasta za puniji ukus.

Prava i najtačnija istorija viskija i dan danas dovodi se u pitanje, pogotovo između škotskih i irskih tvrdnji o njegovom pravom poreklu je obe strane tvrde da je prvi viski potekao baš kod njih. Oni koji zaista uživaju u viskiju nazivaju ga i “vodom života”, a njegova misterioznost čini ovo ekskluzivno piće još atraktivnijim za različite kulture na svetu.

CHIVAS ROYAL SALUTE CENA

Imajući na umu da je u pitanju najkuplji viski Chivas Royal Salute, mnoge je zainteresovala njegova cena na tržištu. Na našem tržištu ovaj mistični viski može se pronaći po ceni od nekih 20.000 rsd, što je prilično jaka cena, ali ono što ćete dobiti od njega je zaista nesvakidašnje iskustvo koje pruža prestižan ukus. Ukoliko ipak, želite da se probate u nekom od beogradskim lokala, preporučujemo Baraka Bar, Santo Domingo bar, kafana Barberi i klub Up n Down.

Ako želite da izvršite rezervaciju za najpopularnije lokale u Beogradu, to možete učiniti pozivom na broj 062/262-212 (sms, Viber, WhatsApp).