Da li ste čuli za Full face tretman gde se celom licu pristupa kao celini?

Bez obzira na to da li smo ljubitelji kozmetičkih tretmana, hidrantnih krema i ostalih mazalica, starenje je proces kome uprkos svim našim naporima svedočimo. Vremenom, naše lice gubi volumen, podočnjaci dolaze do izražaja, a neretko nam se učini i da se bore preko noći inteziviraju.

full face

 

I dok u dvadesetim najčešće nemamo probleme estetske prirode ili smo fokusirani na svega nekoliko nepravilnosti, u poznim tridesetim možemo imati utisak da smo uplovili u opšti haos problema koji jednostavno vape za rešenjima. Jedan pogled u ogledalo i lice nam može delovati tužno, umorno, pa čak i zbrčkano. Tada nam ostaju dve opcije.

Prva i nikako dopadljiva podrazumeva konstantno izbegavanje ogledala, a druga opcija uključuje savet stručnjaka i primenu različitih tehnika koje će našem licu vratiti mladalački sjaj i iskreni osmeh.

 

FULL FACE APPROACH

full face approach

Da li znate šta je full face approach?

Reč je o jedinstvenom i detaljnom pristupu celom licu. U tom slučaju klijent dolazi na konsultacije, a lekar predlaže niz tehnika koje se mogu primeniti kako bi se licu povratila svežina i volumen. Detaljnom analizom crta lica, on utvrđuje primarne nedostatke koje bi trebalo prikriti. Stručno lice nakon toga pravi plan tretmana, izlaže ga i u dogovoru sa vama primenjuje.

Koje se tehnike najčešće koriste?

Konturisanje odnosno Full face tretman može da se izvede primenom različitih tehnika, a koja će biti primarna zavisi od godina pacijenta, kvaliteta kože, nasleđenih crta lica, ali i drugih, ne manje važnih faktora.

Konkretno se koriste dermalni fileri, dermalne niti, kolagen stimulatori, laser, botulinum toksin, a može se pristupiti i hirurškim intervencijama. Tretman se takođe može upotpuniti aplikovanjem sopstvene masti sa kritičnih delova tela.

Nekada je za najpovoljnije rezultate neophodno kombinovati više različitih tehnika. Suprotno, nekada je ograničenje postupka na hijaluronske filere i Cog niti preporučljivo i značajno, jer je  reč o izuzetno bezbednim medicinskim sredstvima.

full face

 

Koliko traje tretman? Koliko traje vreme oporavka? Koliko dugo su rezultati vidljivi?

Dužina trajanja full face tretmana, vreme oporavka, ali i vidljivost postignutih rezultata zavise od tehnika i materijala koje će se u postupku primenjivati. Iako ovaj, u potpunosti bezbolan tretman koji se izvodi pod dejstvom lokalnog anestetika najčešće uključuje vreme trajanja od 60 do 90 minuta i vreme oporavka do 5 dana, izuzeci nisu retki.

Primera radi hirurške intervencije mogu produžiti vreme postupka i do nekoliko sati, a vreme oporavka se može otegnuti i do nekoliko nedelja. Efekti su najčešće vidljivi do dve godine, u nekim slučajevima i duže.

Koja je cena tretmana?

S obzirom na to da full face tretman nije jedinstvena tehnika, nego skup tehnika, izuzetno je nezahvalno govoriti o ceni tretmana. Svakako stručno lice nakon konsultacije i predložene metodologije rada nastoji da se uklopi u vaš budžet.

Dobar lekar, poput mog omiljenog tima iz The Beauty Clinic ordinacije ume  da ponudi i alternativna rešenja i produži vreme konsultacija, kako bi izabrao najbolje opcije koje odgovaraju svačijem džepu.

full face

 

Kada bi trebalo da razmislim o konturisanju lica?

Onog trenutka kad odraz u ogledalu počne da vam se ne dopada i primetite prve znakove starenja vreme je da razmislite o konturisanju celog lica. Ako ste jednostavno nezadovoljni, a niste sigurni šta biste konkretno promenili vreme je za prve konsultacije. Konturisanje lica je sinonim svežine, prirodnog izgleda i neinvanzivnih, sofisticiranih promena.

Poenta je da se ovim tretmanom ne menjaju crte lica, a ne postiže se ni dramatičnost u izgledu koju primećujemo nakon nekih intervencija. Baš zato je prijemčlljiv svima i baš zato je jedan od najtraženijih.

Ja uvek biram The Beaty Clinic tim jer su mi dokazali da su stručni, pouzdani i beskrajno posvećeni. Ako ih još uvek niste posetili, a intenzivno razmišljate o estetskim promenama, definitivno je vreme da aktivirate mobilni telefon ili e- mail, a možete i jednostavno prošetati do Mileševske ulice na Vračaru.