Nova godina

Feng Shui, drevna kineska praksa uređenja prostora radi postizanja harmonije i pozitivne energije, sve više privlači pažnju ljubitelja uređenja doma. Jedan od ključnih elemenata Feng Shui-a je pažljivo postavljanje sobnih vrata, jer se veruje da ona imaju značajan uticaj na protok energije unutar doma. Evo nekoliko saveta kako postići optimalnu harmoniju kroz pravilno postavljena vrata u vašem domu.

**1. Boje vrata:**

Feng Shui naglašava značaj boja u privlačenju određenih vrsta energije. Za sobna vrata preporučuju se boje koje odgovaraju elementima prostorije. Na primer, crvena boja se često koristi za vrata u prostorijama sa jakom energijom, dok se plava preporučuje za spavaće sobe radi stvaranja opuštajuće atmosfere.

**2. Čišćenje i održavanje:**

Čista i dobro održavana vrata imaju pozitivan uticaj na energiju u prostoru. Redovno čišćenje vrata ne samo da poboljšava fizički izgled, već i doprinosi održavanju čistog energetskog toka.

**3. Kvalitetna izrada:**

Kvalitetna sobna vrata i njihova izrada izražava stabilnost i podršku unutar doma. Investirajte u vrata visokog kvaliteta jer će ona trajati duže i pružiti čvrstu podršku pozitivnoj energiji koja cirkuliše prostorom.

**4. Otvorena i prostrana vrata:**

Feng Shui preporučuje postavljanje vrata na način koji omogućava slobodan protok energije. Vrata koja se lako otvaraju i zatvaraju bez problema stvaraju prijateljsku atmosferu i pozitivno utiču na ukupnu harmoniju prostora.

**5. Izbegavajte direktno upravljanje ka krevetu:**

Ako je moguće, izbegavajte postavljanje vrata direktno prema krevetu. Ova postavka se povezuje sa gubitkom energije tokom noći. Umesto toga, postavite vrata bočno ili dijagonalno u odnosu na krevet kako biste očuvali pozitivnu energiju u spavaćoj sobi.

**6. Simbolički elementi:**

Dodavanje simboličkih elemenata na ili oko vrata može dodatno pojačati pozitivnu energiju. To mogu biti slike koje vas raduju, amajlije ili simboli sreće i blagostanja.