Nova godina

Svake godine, uoči dočeka Nove godine sigurno se zapitate i kada pada Srpska Nova godina. Za one koji nisu sigurni,u nastavku saznajte kada pada Srpska Nova godina 2022 kako biste se prepustili čarima praznika i odmora u narednoj godini.

Srpska Nova godina svake godine obeležava se 14. januara, i svake godine proslavlja se identično kao i regularna Nova godina. Širom grada svi restorani i kafane organizuju spektakularan doček Nove godine u kojem vlada posebna euforija.

Većina organizuje All inclusive varijantu što i jeste najbolja opcija ukoliko želite opuštanje bez razmišljanja. Srpska Nova godina danas se ne slavi samo u Srbiji, Srpsku Novu godinu takođe proslavljaju i u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Rusiji, Moldaviji, Jermeniji, Ukrajini, itd.

Srpska Nova godina se drugačije naziva i Julijanska Nova godina a 14. januar po Julijanskom kalendaru označava 1. januar, početak nove godine. Takođe, nosi naziv i pravoslavna Nova godina.

Javnu proslavu Srpske Nove godine organizovala je prva beogradska “Kasina”, a sledećih godina pridružile su se sve prestoničke kafane, lokali i bioskopi i započeli masovnu proslavu širom grada, što se kansije proširilo u svim mestima širom Srbije.