Nova godina

Interesuje vas šta predstavlja i koliko traje fizikalna terapija? Ovo su neka od najčešćih pitanja koje pacijenti postavljaju nakon što se susretnu sa određenim problem koje bi fizikalna terapija mogla da reši. Pre svega, fizikalna terapija je program pomoću kojeg pacijent poboljšava svoju pokretljivost usled određenih situacija koje su dovele do ovog problema.

Kako biste se što pre vratili svojim svakodnevnim aktivnostima i mogli normalno da funkcionišete, potrebno je konsultovati se sa terapeutom i stručnim lekarom koji će vam preporučiti određenu vrstu terapije. Koliko traje fizikalna terapija, pitanje je koje nema trenutno tačan odgovor nijedan lekar, jer samo trajanje terapije zavisi od vašeg trenutnog fizičkog stanja.

Fizikalna terapija jedna je od najstarijih vrsta terapije koje se primenjuje još iz doba starog Egipta, Grčke, Rima i Kine. U pitanju je najzastupljenija terapija koja se davnih godina pokazala kao najbolja za regulisanje organičenja pokretljivosti i problema sa zglobovima, rukama, kukovima, kičme, itd.

Fizikalna terapija primenjuje se nakon postoperativnog oporavka pacijenta radi bržeg oporavka. Može se koristiti kao jedino sredstvo lečenja, a može se kombinovati i sa drugim metodama lečenja. Takođe, fizikalna terapija koristi se i kada pacijent boluje od hroničnih bolesti.

Imajući na umu da je u pitanju najstarija metoda lečenja, fizikalna terapija je sve do danas toliko razvijena i opširna, da postoje različite metode kao što su posebne fizičke vežbe i savremene medote koje ubrzavaju ceo proces. Primenom oba načina lečenja i savremenim tehnologijama, fizikalna terapija je idealan način da poboljšate svoju pokretljivost u što kraćem roku.

Nakon određenog vremena i i redovne primene terapije, lekar vam otprilike može reći koliko traje fizikalna terapija i koliki ste pomak napravili kada je vaše zdravlje u pitanju. Važno je da se redovno prati terapija koju je lekar prepisao i možete očekivati izuzetan rezultat.

REAKCIJA NAKON FIZIKALNE TERAPIJE

Kakva je reakcija nakon fizikalne terapije? Ovo je takođe jedno od najčešćih pitanja koje interesuje pacijente, a sama reakcija nakon fizikalne terapije je u 90% slučajeva pozitivna. Vaša reakcija nakon fizikalne terapije biće pozitivna ukoliko odaberete ProHealth kliniku koja nudi najbolji program kada je fizikalna terapija u pitanju.

Sa dugogodišnjim iskustvom i najboljim lekarima, fizikalna terapija je jedna od najzastupljenijih metoda lečenja pacijenata u klinici ProHealth kojima je smanjena pokretljivost. Možete očekivati kompletan program i najnovije metode lečenja koje će ubrzati vaš oporavak. Gotovo svaka reakcije nakon fizikalne terapije u ovoj klinici bila je pozitivna, što govori o tome koliko pažljivo pristupaju svakom problemu sa kojim se pacijent susreće.

ProHealth klinika pruža mogućnost terapije kao što su kineziterapija, masaža, kineziotejping kao i aparaturna fizikalna terapija. Svaka od ovih terapija pozitivno utiče na funkcionalnost pokreta, kičmeni stub, jačanje mišića, uklanjanje bolova i povratak redovnim fizičkim aktivnostima.

Da biste odabrali pravo mesto i da biste dobili odgovor na pitanje koliko traje fizikalna terapija, odaberite ProHealth kliniku koja vam garantuje maksimalnu posvećenost i kvalitet u svakom smislu.

Sve dodatne informacije o fizikalnoj terapiji u ProHealth klinici možete saznati putem broja +381 61 2877 737.

T.Ž.