Nova godina

Sigurno ste nekada probali čuveni Mojito koktel, a ukoliko vas zanima mojito recept, možete saznati u nastavku teksta. Mojito je čuveni poznati kubanski koktel koji je danas planetarno popularan zahvaljujući Ernestu Hemingveju, američkom piscu i novinaru.

Još u to doba postojao je Mojito koktel koji je sve do danas ostao popularan i jedan od najtraženijih koktela u svetu.

MOJITO RECEPT ORIGINAL

Postoji mnogo različitih načina za pripremu ovog popularnog koktela, ali samo je jedan mojito recept original. Ako želite pravi ukus Mojito koktela, onda sledite ova uputstva i uživaćete u najpopularnijem koktelu koji potpuno osvežava.

Za jednu čašu Mojito koktela potrebno je:

– Sok od pola limete

– 8,9 listića nane

– 2 kašičice šećera (muscavado)

– 50 ml belog ruma

– 1 dcl soda vode, ili mineralne vode

– dosta leda, u kockama ili usitnjeni

– limeta za ukrašavanje

– nana za ukrašavanje

Gotovo sve sastojke možete kupiti u marketima, a postoji i dostava leda na teritoriji Beograda gde možete poručiti led svih oblika kao i svežu nanu koji stižu na vašu željenu adresu.

Ukoliko ipak, želite da odete do grada i isprobate čuveni Mojito koktel ondaje naša topla preporuka Departman bar, kafana Druga kuća, restoran Miris Dunava kao i popularni Santo Domingo bar.

U pitanju su mesta koja pripremaju najbolji mojito koktel po pravom receptu i koji će vas, pored toga što će vas osvežiti, sigurno će vas očarati ukusom.