Ako tražite najjeftinije letovanje u Grčkoj u septembru, na pravom ste mestu. Kako nam se leto bliži, tako većina nas već mašta da je na nekoj od najlepših plaža Grčke, a i ovo je najpovoljniji period da se bukira najjeftinije letovanje u Grčkoj u septembru. U nastavku veće upoznati koja su to mesta najjeftinija za letovanje ali ujedno i jedna od najlepših u Grčkoj.

NAJJEFTINIJE LETOVANJE U GRCKOJ

Najjeftinije letovanje u Grčkoj podrazumeva povoljnu cenu prilikom organizacije smeštaja i prevoza, kao i period u kojem ćete posetiti Grčku. Najpovoljniji period za letovanje u Grčkoj jeste septembar. Ako jednom posetite Grčku u septembru, mi smo sigurni da ćete svaki naredni put odlaziti na more u ovom periodu.

Pre nego što pročitate naše predloge, ponude za Grcka Letovanje možete pogledati ovde.

Septembar je nekako najlepši nam oru, ima svoju draž jer tada nema gužve, turista je manje, prijatnije je, more je najtoplije i možete imati gotovo celu plažu samo za vas. Zvuči interesantno, zar ne? Pored svega toga još je i najjeftinije letovanje u Grčkoj u septembru.

Septembar ima uglavnom 4 polaska u toku meseca, aranžmani su najčešće na 10 noćenja i podrazumeva uključen prevoz. Ono što je najbolje od svega, jesu cene u ovom periodu za letovanje.

Cene se najčešće kreću od 70€, pa do nekih 250€, u zavisnosti od mesta koje želite da posetite, kao i od izbora smeštaja. Cene podrazumevaju smeštaj i prevoz na bazi od 10 noćenja.

Evo i koja su mesta u ponudi kada je najjeftinije letovanje u Grčkoj u septembru u pitanju:

PARALIA

Paralija se nalazi u podnožju najviše grčke planine Olimp, i jedno je od najpopularnijih letovališta oblasti Pieria. Udaljena je oko 60 kilometara od Soluna, a od svima poznatih grčkih letovališta Leptokarije i Nei Pori udaljenost je oko 30 km, a oko 6 km od najpoznatijeg trgovačkog centra severne Grčke, Katerini.

Paralija je mesto veoma poznato po noćnim klubovima, barovima, restoranima, hotelima i tavernama. Na istoku se nalazi zaliv Thermian, a peščane plaže pokrivaju gotovo celu obalu.

Najbliža železnička stanica i bolnica se nalaze u gradu Katerini koji je udaljen 6 kilometara. Paralia je čuvena po velikom broju prelepih peščanih plaža koje su prekrivene sitnim belim peskom, a voda u moru je besprekorno čista i kristalno bistra.

NEI PORI

Nei Pori je simpatično primorsko selo i predstavlja jedno od najpoznatijih letovališta u Grčkoj, smešteno je u oblasti Pijerija i spada pod najjeftinije letovanje u Grckoj u septembru. Karakteristike ovog letovališta jesu široka i dugačka peščana plaža, kristalno čisto more, parkovi, lepo opremljeni kafići, poslastičarnice, taverne i prostrani trgovi.

Nei Pori sa svojim širokim ulicama i velikim brojem igrališta za decu i prelepo uredjenim trgovima je idealno mesto za porodično letovanje i za one koji žele mirniju varijantu letovanja.

Plaža u Nei Poriju je peščana, sitan pesak pokriva plažu, a isti takav je i u vodi. Voda je prelepa, prozirna i čista i ne viđa se često ovako prelepa prozirna voda u celoj Grčkoj.

Noćni život u Nei Poriju je na niskom nivou, svi oni koji žele da se provedu mogu to učiniti tako što će se taksijem prebaciti do Platamona. Platamon se nalazi nedaleko od Nei Pori-ja, tačnoje na oko 2 km udaljenosti i ima puno kafića i mesta za izlaske.

NEA VRASNA

Nea Vrasna nalazi se nedaleko od gradića Vrasna. Od Soluna je udaljen oko 80 km i takođe je jedno od najlepših letovališta. Mesto se nalazi na obalama Egejskog mora, izmedju gradića Stavros i Asprovalte, najpopularnijeg letovališta na ovoj regiji.

Nea Vrasna je veoma mirno i uredno mesto, gde se zaista može pošteno odmoriti i uživati. Ovde gotovo nikada nema gužve, glasne muzike, previše ljudi i buke. Ovde je sve prilagođeno pravom porodičnom odmoru ili onima koji žele isključivo mir, komfor i pravi odmor od svih obaveza.

Plaža u Nea Vrasni je široka, lepo uređena i čista. U zavisnosti od lokacije može biti peščana ili prekrivena sitnijim šljunkom. Postoje delovi plaže gde možete iznajmiti suncobran ili ležaljku, dok na ostalim mestima možete slobodno postaviti peškir i uživati.

Mesto poseduje jako lepu peščanu plažu, lepo uredjen kej a ulice su prostrane i veoma čiste. Mesto ima i sasvim lepo sredjeno šetalište, prilično veliki broj restorančića i kafića ali nema nešto previše radnji, butika, suvenira,itd.

OLYMPIC BEACH

Olimpic Beach (Olimpik Bič) je isto dobar izbor za najjeftinije letovanje u Grckoj u septembru i smešten je u istočnom delu regionalne jedinice Pieria u Grčkoj, u podnožju planine Olimp. Plaža u ovom letovalištu je samo jedan deo Olimpijske rivijere koja se pruža duž obale Egejskog mora i cela je od peska. Rastojanje od Olimpik Biča do Paralije iznosi dva kilometara i redovno prolazi mali turistički voz od mesta do mesta.

Olimpic Beach je mesto koje mogu posetiti sve generacije jer poseduje za svakoga po nešto. Tu je nekoliko parkića sa igralištima za najmladje, nekoliko prelepih i savremenih kafića, restorana i taverni, i na šetalištu možete posetiti par radnjica.

Nadomak plaže nalazi se savremena diskoteka za sve mlađe generacije. Plaža je široka i opremljena je terenima za odbojku i fudbal. Ovde se ležaljke i suncobrani ne plaćaju, već ih dobijate prilikom poručivanja pića.

Nedaleko od Olimpic Beach-a nalazi se Paralija. Za sve one koji traže više zabave i bogati noćni život, Paralija je kao stvorena destinacija za to i poznata po noćnom provodu. Iako je Olimpic Beach manje i mirnije mesto, definitivno je stvoreno za porodični odmor i pravo uživanje jer poseduje sve sadžaje koju su vam potrebni za kompletan odmor.

 

Naša preporuka za turističke usluge je svakako agencija Mayak Tours koja je specijalizovana za turizam u Grčkoj. Sve informacije možete dobiti pozivom na telefon +381 11 303 6400 ili posetom na njihov sajt.