Nova godina

Rafting Tarom odlikuje adrenalinski naboj, strmoglavi kanjoni, moćni i brojni brzaci, kristalno čista voda, očaravajuća priroda i nezaboravno druženje. Ali, kada je najbolje vreme za posetu i isprobavanje ove čudesno lepe i ekstremne avanture?

Koliko traje sezona raftinga?

Sezona raftinga na Tari obično počinje u aprilu i traje sve do kraja oktobra (u zavisnosti od vremenskih prilika). Međutim, svaki deo sezone pruža nešto drugačije i potpuno jedinstveno iskustvo.

Proleće – Početak rafting Tarom avantura

Proleće kao početak sezone rafting Tarom avantura donosi najuzbudljiviji i najekstremniji rafting u celoj sezoni spusta. Preporučuje se onima sa iskustvom, kao i onima koji nemaju strah od vode i brzine rečnih struja.

U periodu aprila i maja, reka je na svom najvišem nivou zbog topljenja snega sa okolnih planina. Ovo donosi brže i intenzivnije vožnje i najveću težinu raftinga u sezoni, što je savršeno za ljubitelje adrenalina i uzbeđenja. Dok leto i jesen nude četvoročasovno iskustvo spusta, prolećni rafting Tarom vas vodi u brzu i dinamičnu avanturu koja traje nešto više od sat vremena.

Međutim, treba biti svestan da vreme može biti promenljivo, sa mogućim kišnim danima.

Leto – Pravo vreme za rafting Tarom i porodični odmor

Za one koji traže nešto mirniju vožnju ili žele da povedu decu, leto je idealno vreme za rafting Tarom. Od sredine juna do avgusta, nivo vode obično opada, što vodi ka nešto mirnijim i predvidljivijim vožnjama. U ovom periodu, splavarenje vam i dalje pruža brzu avanturu prepunu adrenalina, no reka je tada pitomija i manje divlja nego što je to tokom prolećnih uzbuđenja.

Plus, letnji meseci su savršeni za uživanje u lepotama prirode koja okružuje reku. Sa malom količinom padavina i toplim dnevnim temperaturama koje dosežu oko 30 stepeni, leto je savršeno vreme i za osvežavajući plivački predah tokom raftinga.

Iako je Tara planinska reka sa hladnom vodom, mnogi avanturisti ne mogu odoleti zavodljivoj smaragdnoj boji i osvežavajućim “tuševima” ispod grandioznih vodopada. Tokom letnjih rafting avantura, najhrabriji učesnici se često osvežavaju i skokovima u vodu sa visokih odmorišta, što je zaista izuzetan prizor za posmatranje.

Letnji rafting Tarom je savršen i da iskusite i neke od dodatnih outdoor aktivnosti, kao što su: kanjoning, jahanje konja, pešačenje ili planinarenje, zip line, vožnja kvadova, obilazak znamenitosti i atrakcija u okolini itd.

Jesenja sezona raftinga

Nakon letnjih meseci, rafting Tarom prelazi u novu fazu. Vodostaj reke Tare je uglavnom isti kao i u julu i avgustu, mada, u periodu septembra i oktobra, ukoliko je kišna godina, padavine mogu ponovno podići nivo reke, što donosi uzbudljivije vožnje. Ipak, češća situacija je da se nivo uzbudljivosti i brzine reke ne menja značajnije u odnosu na letnji period.

Ono što mnogi posebno vole i ističu kao prednost koju donosi rafting Tarom u jesen jesto to što su gužve na samoj reci i u kampovima manje, manje su i gužve i zadržavanja na granicama, a rafting je i dalje fantastičan.

Osim toga, prelepi kolorit jesenjih boja koje preplavljuju pejzaž oko Tare čine ovo doba godine posebno privlačnim.

Izbor je na Vama

Svaki deo sezone raftinga na Tari nudi nešto posebno. Da li želite intenzivnu vožnju prepunu adrenalina, mirniju turu koju možete deliti sa porodicom ili jesenju avanturu sa predivnim pejzažima, izbor je isključivo na Vama i Vašim preferencijama.

Kada planirate svoju rafting Tarom avanturu, ne zaboravite da se dobro informišete o vremenskim uslovima i očekivanim uslovima na reci. Oprema za rafting je esencijalna, ali rafting kamp će vam obezbediti sve što vam je potrebno. Takođe, ne zaboravite da rezervišete svoje mesto unapred, posebno tokom letnjih meseci kada je reka najposećenija.

Rezervišite mesto u najboljem rafting kampu

Bez obzira na to kada odlučite da dođete na Taru, očekujte uzbuđenje, adrenalin i predivne prirodne lepote. Bilo da ste iskusni avanturista ili tek počinjete sa raftingom, Tara vas neće razočarati.

Pridružite se avanturi i doživite pravu lepotu prirode i najkvalitetnije iskustvo raftinga u najboljem rafting kampu Rajska Rijeka.

Kompletnu ponudu za boravak i smeštaj u Rajskoj rijeci, rafting Tarom i izlete, možete pogledati klikom na link ovde.

Da rezervišete željeni termin ili se informišete o pojedinostima, kontaktirajte kamp putem broja +387 66 930 940 ili putem emaila  info@rajskarijeka.com.