Pri prvom hladnijem vremenu a onda i onom lošijem, praćenim kišom i vetrom, počinjemo da razmišljamo o odeći koja je praktična za to doba u godini. Jesen za sobom prati navedeno ali uvek se postavlja pitanje: koja je to kvalitetna a finansijski pristupačna jakna?

Ono što je sigurno jeste da neke stvari nikada ne izlaze iz mode, kako zbog dizajna, tako i zbog kvaliteta koje nude. Neke „stvari“ su upravo jakne čija popularnost ne jenjava već godinama. U nastavku ovog teksta pročitajte koje su to top 3 jakne za jesen 2020 ali i zimu koja nam dolazi.

kozna jakna

WILLIAMS & BROWN

Williams & Brown jakna je apsolutan pogodak za sve one koji traže komad odeće koji je pogodan za razne prilike nošenja. Odgovara kao jakna koja se može nositi na posao, u toku dana kada idete u grad na neobaveznu kaficu ali i kao odličan izbor za noćni izlazak.

W&B kožna jakna dizajnirana je tako da ne upada u oko a opet, slaže se uz mnoge odevne kombinacije. Kvalitetno skrojena i sačinjena od čiste kože, bez problema vas može sačuvati od vetra i kiše.

Napravljena je u Veliko Britaniji, namenski za pilote avio kompanije Virgin i ima poseban šmek ali i kroj koji odgovara većini muškaraca. Cena ovog modela kreće se od 12.000 dinara ali ako pogodite pravi trenutak, možete je kupiti i po sniženoj ceni.

Polar jakna

POLAR JAKNA N2B

Polar jakna N2B ima mnogo pozitivnih karakteristika, pa ćemo tako u nastavku, spomenuti one najbitnije i zbog čega se razlikuje od drugih. Kao i prethodna jakna, i ova spada u pilotske jakne, pa tako budite sigurni da je u pitanju suvi kvalitet po najvišim standardima.

Ovaj model proizveden je od strane nemačkog proizvođača MFH i inspirisan je Spitfajer modelom CWU. Razlikuje se po tome što poseduje punjenje koje je se zasniva na gusto raspoređenim poliamidnim termo vlaknima, pa se tako temperaturni koificijent jakne podiže na -20. Još jedna karakteristika ove pilotske polar jakne je i kapuljača sa termo flis postavom, koja u izuzetno hladnim uslovima, intezivno greje vrat i kareotide, što omogućava nesmetani dotok krvi u glavu.

Zasigurno možemo ovaj model preporučiti i za zimski period, kako zbog termo karakteristika tako i zbog upečatljive kapuljače sa krznom.

Vijetnamka m65 zelena

VIJETNAMKA M65

Vijetnamka M65 model je redak primerak jakne koju možete nositi u čak tri godišnja doba pa nas i ne čudi zašto je toliko popularna. Ova vanvremenska jakna, izrađena je od mešavine poliestera i pamuka u odnosu 65 prema 35, u izuzetnom gustom tkanju, što prema rečima proizvođača, je čini gotovo nepoderivom.

Ovaj model vijetnamke je vetronepropusan i vrlo je pogodna za lov, ribolov i boravak u priorodi, što je jedna od omiljenih zanimacija u toku jeseni, kada su vrlo prijatne temperature.

Kao i prethodnu jaknu, i ovu proizvodi nemačka kompanija MHF pa smo tako sigurni da je i u ovom slučaju kvalitet zagarantovan.

Nadamo se da smo vam makar malo olakšali izbor jakne za ovu jesen. Trudili smo se da pokrijemo modele za sve prilike ali i hobije koji su vrlo popularni u ovom periodu. Ukoliko želite da pogledate još modela, to možete učiniti na MMOC portalu, gde imate širok izbor sve vrste military jakni ali i ostalih komada odeće i obuće.