Nova godina

Doček Nove 2024. godine se bliži, pa počinjemo da razmatramo kako ga proslaviti. Da li izabrati Beograd ili neko od fantastičnih putovanja u evropske metropole?

Početak nove godine je uvek vreme za nove početke, praznovanje i postavljanje novih ciljeva. Ukoliko planirate da proslavite doček Nove 2024. godine na spektakularan način, predlažemo da pogledate šta nude novogodišnja putovanja u neku od ovih pet evropskih metropola, poznatih po nezaboravnim proslavama Nove godine.

Doček Nove godine u Beogradu je uvek izvanredan, ali ove devropske destinacije mogu biti odličan način da unesete malo varijacije u vaše tradicionale novogodišnje proslave.

DOČEK NOVE 2024. GODINE – ISTRAŽITE TOP 5 DESTINACIJA U EVROPI

  1. London, Ujedinjeno Kraljevstvo

London je dobro poznat kao grad u kome se organizuje glamurozan doček Nove godine. Novogodišnja proslava na ulicama Londona, sa sjajnim vatrometom iznad Temze i zvucima zvona sa Big Bena u ponoć, pruža jedinstven doživljaj, koji se dugo pamti.

  1. Madrid, Španija

Španski prestonica, Madrid, je dom jedne od najživahnijih novogodišnjih proslava u Evropi. Trg Puerta del Sol je centar proslave. Dugogodišnja španska tradicija nalaže da se, dok zvona u ponoć zvone 12 puta, pojede 12 zrna grožđa i to po jedno na svaki udar zvona. To znači, da imate otprilike po 3 sekunde za svako zrno, a običaji nalažu da ih zaista u tom roku i progutate. Sa svakim zrnom koje stavite u usta, treba i da poželite želju, za svaki mesec u godini po jednu.

  1. Amsterdam, Holandija

Amsterdam je poznat po svojoj živahnoj atmosferi i dobrom provodu, a doček Nove godine je posebno atraktivan. Od brojnih žurki na ulicama i u lokalima, do spektakularnih vatrometa na nekoliko lokacija, uključujući Dam Trg, Amsterdam je zaista savršeno mesto za urbanu proslavu Nove godine.

  1. Beč, Austrija

Doček Nove godine u Beču je elegantna i glamurozna proslava i zato ga stavljamo na sam vrh liste kada su najbolja novogodišnja putovanja u pitanju. Proslava se fokusira na Silvesterpfad, posebnu stazu kroz centar grada, gde možete uživati u koncertima, plesu, a na kraju i u tradicionalnom, spektakularnom vatrometu u ponoć.

  1. Prag, Češka

Prag, sa svojim srednjovekovnim centrom grada i predivnim kamenim mostovima, pruža savršenu pozornicu za doček Nove godine. Proslave su uglavnom fokusirane na Staromestski trg i Venceslavov trg, sa živom muzikom, uličnom hranom i veličanstvenim vatrometom.

Bilo da se odlučite za doček Nove 2024. godine u Beogradu ili nekoj od evropskih metropola, sigurni smo da ćete imati doček za pamćenje.

Nova godina Beograd ima mnogo toga da ponudi za najluđu noć, od senzacionalnog provoda u nebrojenim ugostiteljskiim objektima, preko organizovanog dočeka na više lokacija na otvorenom, do vrhunskih vatrometa širom prestonice.

Sa druge strane, i ove evropske destinacije nude neverovatan doživljaj za doček Nove 2024. godine – od glamuroznog Londona, preko živahnog Madrida, avanturističkog Amsterdama, elegantnog Beča, do čarobnog Praga – svaki od ovih gradova pruža nešto drugačije i jedinstveno.

Nadamo se da smo vam pružili nekoliko ideja za vaše putovanje za doček Nove 2024. godine. Bez obzira na to gde izaberete da je proslavite, sigurni smo da će to biti nezaboravna noć.

Za više informacija o novogodišnjim putovanjima i rezervacijama posetite našu stranicu putovanja.

Srećna Nova 2024. godina!