Nova godina

Gotovo svako malo dete različitog uzrasta voli životinje, zato su kućni ljubimci za decu odlična ideja za život prepun radosti i smeha. Ukoliko niste sigurni koji kućni ljubimci za decu su najidealniji, mi ćemo vam pomoći pri odabiru kako biste i vi vaša dečica uživali u kućnoj atmosferi. Kućni ljubimci za decu imaju niz benefita za njihovo odrastanje, a pored toga se deca uče socijalizaciji sa životinjama i ujedno uče kako da brinu o drugima od malih nogu.

NAJBOLJI KUCNI LJUBIMCI ZA STAN

Najbolji kućni ljubimci za stan mogu biti razne životinje, koje možete odabrati u zavisnosti od vašeg slobodnog vremena i načina na koji treba brinuti o njima. Mnogi će reći da su najbolji kućni ljubimci za stan psi, a mi ćemo se takođe, složiti sa njima. Poznato je da psi imaju puno empacije prema deci i obožavaju igre sa njima, zato je pas odličan odabir za bezbrižno druženje sa najmlađima.

PSI KAO KUCNI LJUBIMCI

Psi kao najbolji kućni ljubimci za stan odlični su jer, deca koja ranije dođu u kontakt sa psima imaju manje respiratornih bolesti, naročito upala uha i piju manje antibiotika. Psi imaju duboku povezanost sa svojim vlasnicima, a prema deci će se ophoditi zaštitnički i zasigurno će im postati njihov najbolji prijatelj.

Sprovedena su brojna istraživanja na osnovu kojih je zaključeno da su deca koja odrastaju sa psima zdravija nego deca koja ne žive sa njima. Slično je i sa mačkama, odlične su kao kućni ljubimci, ali ne jako snažno sa decama kao što je slušaj sa psima.

Ukoliko niste u mogućnosti da vašem ljubimcu obezbedite česte šetnje i zanimaciju, preporučujemo vam ribice kao takođe odlični kućni ljubimci za decu, jer ne morate previše premena da odvojite za njih, osim za hranjenje i redovno čišćenje akvarijuma.

Ribice su veoma zanimljive klincima i interesantni su kućni ljubimci jer dečica uglavnom uživaju satima gledajući kako ribice plivaju i uživaju u malom raju koji ste im obezbedili pod vodom.

Kao kućni ljubimci takođe su se odlično pokazali i papagaji, koji će definitivno ulepšati detinjstvo našem detetu. Pored toga što su papagaji deci zanimljiviji iz više razloga, najčešće se oduševljavaju njihovim bojama koje mogu biti raznorazne. Postoji mnogo vrsta papagaja koje možete kupiti za stan, i potrebno je da im obezbedite adekvatan kavez, hranu i dosta zabave koje će im priuštiti vaše dete.

Šta god da odaberete kao kućni ljubimci za vaš stan, budite sigurni da će vam život biti dinamičniji i ispunjeniji.

Vaša sreća i mentalno zdravlje biće poboljšano zajedničkim životom sa kućnim ljubimcem, naročito sa psom, jer vam pružaju pravo blagostanje i provereno smanjuju stres prouzrokovan različitim životnim situacijama. Isto je i sa decom, a pored toga deca će osetiti istinsku sreću i imaće prijatelja za čitav njegov život.

T.Ž.