Nova godina

Maštate o venčanju na Maldivima? Sada je konačno moguće da to izvedete

Svaka devojka ima neku svoju zamisao o savršenom venčanju. I dok neke maštaju o tradicionalnom venčanju sa mnogo svatova i ludom žurkom do duboko u noć, druge ipak žele malo intimniju atmosferu. Ima i onih koje bi rado pobegle negde i venčale se na plaži uz zalazak sunca i šum talasa – upravo takvo je venčanje na Maldivima.

Venčanje na Maldivima je parovima sa naših prostora do skoro bilo nezamislivo jer je sama organizacija, a i ukupna cena putovanja, smeštaja i obreda bila izuzetno visoka. Međutim, danas kod nas postoje turističke agencije koje će sve organizovati umesto mladenaca. Na mladencima je samo da odaberu ostrvo na kojem će biti smešteni, među našim turistima je najpopularnija Villa Park (ex Sun island resort), a agencija će umesto njih dogovoriti ceo aranžman, dakle put, smeštaj i samu ceremoniju venčanja.

Kako izgleda venčanje na Maldivima?

Venčanje na Maldivima izgleda upravo onako kako je prikazano u mnogim filmovima i časopisima. Par bira gde će se sama ceremonija odigrati, da li na plaži, peščanom sprudu ili na doku koji vodi ka vilama na vodi. Sve ovo može da se razlikuje u zavisnosti od toga kako izgleda ostrvo na kojem borave mladenci.

Zatim osoblje hotela od ranog jutra postavlja dekoraciju – ramove od cveća, lampione, baldahine i slično. Mladencima je obezbeđena torta, šampanjac i kutijica za burme. Mlada za obred dobija bidermajer od svežeg cveća, a mladoženja venac od cveća koji stavlja oko vrata. Zatim u dogovoreno vreme mladenci dolaze na mesto gde se održava venčanje i u prisustvu svedoka i fotografa će sklopiti brak. U većini slučajeva se dešava da ovom venčanju prisustvuju i ostali gosti hotela koji žele da posmatraju ovaj magičan trenutak.

Nakon venčanja sledi fotografisanje mladenaca na nekoliko lokacija kako bi obeležili ovaj magičan dan. Potom mladenci odlaze u svoj smeštaj gde ih čeka neko od iznenađenja koje im je osoblje hotela priredilo.

Smeštaj se razlikuje od hotela do hotela. Na primer, oni koji odaberu hotel Villa Park (ex Sun island resort) su u okviru klasičnog aranžmana smešteni u vilama na plaži. Svaka od ovih vila direktno izlazi na plažu i ima svoju terasu. Mladenci će se svakog jutra buditi uz šum talasa i palmi i sa pogledom na tirkiznu vodu Indijskog okeana.

Da li je potrebno da mladenci nešto ponesu?

Mladenci koji organizuju svoje venčanje na Maldivima preko turističke agencije ne moraju na putovanje da nose ništa, osim ukoliko to naravno ne žele. Mlada može da ponese venčanicu ili neku drugu haljinu koju će nositi na obredu, a mladoženja neko prikladno odelo. O obući za ceremoniju nema potrebe da razmišljaju jer će na plaži biti bosi. Već smo pomenuli da oboje od hotela dobijaju sveže cveće.

Da li je ovo zakonsko venčanje?

Iako je za mladence veoma značajno, venčanje na Maldivima je ipak samo ceremonijalno. Šta to znači? To praktično znači da se mladenci i dalje moraju venčati u svojoj državi kod matičara kako bi i zakonski bili u braku. Mnogi parovi biraju da nakon svadbe kod kuće u toku medenog meseca imaju i ceremoniju venčanja na plaži.

To što je ovo venčanje samo ceremonijalno ne mora da znači da parovi treba da odustanu od njega. Ukoliko i dalje želite da imate svoje magično venčanje na plaži možete otići sa svedocima kod matičara i zakonski se venčati u Srbij i, a onda imati svoje venčanje iz snova na nekom od ostrva na Maldivima.

Upravo zbog toga što je venčanje na Maldivima ceremonijalno, ono parovima može poslužiti i za „obnovu zaveta“ u magičnoj atmosferi. Dosta mladih parova kada se venča nemaju priliku za odlazak na medeni mesec ili za venčanje kakvo su inače želeli. Ovo je idealna prilika da posle nekoliko godina braka, kada „stanu na svoje noge“ i finansijski budu u mnogo boljoj situaciji priušte sebi obred kakav su oduvek želeli.

Mnogi na ovo putovanje i ceremoniju venčanja otputuju sa svojom decom, pa je čitav ritual u prisustvu dece još posebniji. Obično oni koji na ceremoniju venčanja/obnove zaveta/drugi medeni mesec dolaze sa decom biraju hotel Villa Park (ex Sun island resort). Razlog za to je raznovrsan sadržaj za decu koji ovaj hotel nudi svojim gositma. U okviru sadržaja za decu su dečiji klub, igralište i bazen, ali i servis za bebisiting. Osim toga, plaža i laguna su bezbedne za dečije igre u vodi. Čak i u mnogim sportovima koje ovaj hotel nudi svojim gostima mogu zajedno da uživaju i roditelji i deca. Baš zbog svih ovih benefita parovi koji sa decom dolaze na ceremoniju venčanja na Maldivima biraju ovo ostrvo.

Izvor slike: https://www.pexels.com/photo/beach-wedding-169196/