Nova godina

Kada vam u životu zatreba doza čiste avanture, prirode u njenom najsirovijem obliku i iskustva koje obogaćuje dušu, rafting Tara je najbolji odgovor na taj poziv. Reka Tara nije samo vodena staza kojom se klizi, ona je živa, pulsirajuća sila koja obećava avanturu, spajajući adrenalin, mir i nezaboravne trenutke.

Rafting Tara, zajedno sa novouvedenom avanturom u ponudi kampa Rajska Rijeka,  jahanje konja na vrhovima kanjona Tare, pruža upravo to – jedinstven spoj uzbuđenja, lepote i harmonije sa prirodom.

RAFTING TARA – SUSRET SA DIVLJINOM

Rafting Tara nije običan adrenalinski izlet. On je i susret sa netaknutom prirodom i divljinom na jedan od najuzbudljivijih načina. Tara, sa svojim brzacima različitih intenziteta, predstavlja izazov kako za početnike, tako i za iskusne raftere. Dok se spuštate niz reku, okruženi veličanstvenim pejzažima kanjona, osetićete pravu snagu, moć i lepotu prirode.

Kada je u pitanju rafting u organizaciji kampa Rajska Rijeka, vaša sigurnost je na prvom mestu. Rafting se odvija pod budnim okom profesionalnih skipera, uz korišćenje vrhunske opreme i najviše standarde bezbednosti. Bez obzira na vaše prethodno iskustvo, bićete u dobrim i sigurnim rukama.

Rafting Tara nije samo prolazak kroz snažne i uzburkane vodene bukove, već je i putovanje kroz vekove i netaknutu prirodu koja oduzima dah pri svakom koraku.

Zamislite reku koja vijuga kroz jedan od najdubljih svetskih kanjona, okruženu planinskim vrhovima koji dodiruju oblake i šumama koje su dom tajanstvenim puteljcima i divljim životinjama. Tara, sa svojim smaragdnim vodama, pruža upravo to.

Rafting na Tari nudi savršen balans između adrenalinskih brzaka i nirvane mirnih delova reke gde se možete prepustiti uživanju u lepoti prirode. Od silovitih voda koje izazivaju vašu hrabrost do spokojnih delova koji vam pružaju priliku da duboko udahnete i upijete lepotu oko sebe, Tara je reka koja nudi sve.

JAHANJE KONJA NA VRHOVIMA KANJONA

Ako mislite da je pogled na kanjon sa reke nezaboravan, doživljaj jahanja konja po njegovim vrhovima unosi jednu potpuno novu dimenziju u vašu avanturu. Zamislite sebe kako jašete kraj litica kanjona, odakle se pružaju zadivljujući pogledi na reku ispod vas. Jahanje arapskih konja kroz ove pejzaže je iskustvo koje pruža sasvim drugačiju perspektivu kanjona, kombinujući mir i uzbuđenje koje teško možete doživeti na bilo koji drugi način.

Nekada zaboravljeno i napušteno, selo Velenići doživelo je svoju renesansu zahvaljujući posvećenosti i entuzijazmu dvojice mladih ljudi iz Foče. Ljubav prema prirodi i konjima Srđana Arsenića i Dejana Drakula, dovela je do oživljavanja ovog sela, pretvarajući ga u mesto gde se danas odvija jedna od najlepših avantura u celom regionu. Svojom inicijativom i strašću, ova dvojica entuzijasta su Velenićima udahnuli novi život, čineći ga atraktivnom destinacijom za avanturiste i ljubitelje prirode.

Udaljen svega 40 kilometara od Foče, Konjički klub Velenići, sa ergelom plemenitih arapskih konja, nalazi se u zapanjujućem ambijentu kanjona reke Tare. Put do kluba vodi vas kroz slikovite proplanke Borja i Čelebića, gde će vas prirodni skriveni dragulj dočekati iza gustih šuma Velenića, u idiličnom zaseoku Podgrad, smeštenom na visini od oko 1000 metara. Ovo mesto, koje se ističe svojom izuzetnom prirodnom lepotom i veličanstvenošću, predstavlja pravu oazu za sve ljubitelje aktivnog odmora.

Konjički klub Velenići nudi savršeno iskustvo terenskog jahanja, sa brojnim stazama koje se protežu kroz raznovrsni pejzaž, nudeći pri tom nezaboravne i spektakularne poglede na veličanstvene planine Durmitor, Maglić, Bioč i Zelengoru.

VIA FERRATA I ZIPLINE – DODATNA DOZA ADRENALINA

Pored Tara raftinga i jahanja, ova avantura uključuje i mogućnost da se oprobate u čarima via ferrate i zip-lininga. Via ferrata nudi sigurno, ali izazovno penjanje po stenovitom terenu, na koje se nadovezuje prelazak preko atraktivnog visećeg žičanog mosta, a zatim sledi zipline dužine 308 metara koji pruža priliku da preletite preko kanjona, dodajući još jednu notu uzbuđenja ovom nezaboravnom iskustvu.

Rafting Tara, zajedno sa jahanjem konja i dodatnim aktivnostima kao što su via ferrata i zipline, predstavlja avanturu koja će vas obogatiti, inspirisati i ostaviti trajni pečat u vašem srcu.

 Pridružite nam se u ovom nezaboravnom doživljaju i iskusite moć i lepotu reke Tare kao nikada pre.

Vaš rafting kamp Rajska Rijeka vas sa radošću očekuje.

+387 66 930 940 ili info@rajskarijeka.com