Nova godina

Svi znamo kako voda može umiriti, opustiti i osvežiti čoveka. U skladu sa tim, odabrali smo mesto koja će vas posebno opustiti, reka Tara – izvor dobre energije i istinskog odmora za dušu i telo.

Prava prirodna lepota i nebrušeni dijamant, reka Tara pružiće vam apsolutno sve ono što očekujete od prirode i njenih blagodeti. Sa svojom dužinom od 144km, reka Tara protiče kroz dve države, kroz Crnu Goru i kroz Bosnu i Hercegovinu (Republika Srpska). Veći deo reke Tare protiče kroz Crnu Goru, a poslednji i najuzbudljiviji deo reke Tare (oko 40km) nalazi se u Republici Srpskoj.

Bujna reka Tara nastala je od dve rečice Opasanice i Veruše, ispod planine Komovi, a kod Šćepan polja i svojim ukrštanjem sa rekom Pivom, nastaje reka Drina. Ako želite pravi „divlji“ odmor, gde nema previše urbanizacije i ljudi, reka Tara je ono što čini pravi odabir za vas ukoliko želite uzbudljivu avanturu.

Ono što svakako reku Taru čini takođe posebnom, jeste najveći kanjon u Evropi koji se prostire između planina Durmitor i Sinjajevina, ukupnom dužinom 82km i dubinom 1.300m. Temperatura vode je gotovo uvek oko 15 stepeni, zbog čega će vas tokom letnjih dana pošteno rashladiti i osvežiti.

REKA TARA RAFTING

Reka Tara pored nestvarne lepote i mira koji pruža, prirediće vam nezaboravnu avanturu. U pitanju je Tara rafting koji će vam podići adrenalin, raspoloženje i priuštiće vam trenutke koji se ne zaboravljaju.

Zbog svoje dinamičnosti i samog toka, reka Tara je pogodna za rafting na koji možete poći sa vašim najdražima, ili možete odabrati kamp po vašem ukusu gde ćete upoznati ljude slične sebi koji su kao i vi, spremni za ovu avanturu.

Proleće je najbolji period za rafting, jer je tada reka najbrža i pruža veliko uzbuđenje. Poći ćete zajedno sa iskusnim skiperima koji vrlo dobro poznaju svaki delić reke, i bićete sigurni uz svu prateću opremu za rafting koju će vam obezbediti kamp.

Reka Tara poznata je i pod nazivom „Suza Evrope“ zbog svoje lepote i kristalno čiste vode, koja se može koristiti za piće.

Ono što mnogi nisu znali, jeste sa se unutar kanjona krije preko 18 pećina koje ipak, još uvek nisu dovoljno istražene. One koje su istražili, pronađeni su tragovi praistorijskih ljudi.

Tu je i neizostavna šuma crnog bora Crna Poda koja se nalazi na 950 metara nadmorkse visine. Borovi dosežu visinu i do 45 metara, a starost stabala je i do 400 godina.

Postoji mnogo prirodnih lepota koje su vredne svake posete prilikom odlaska na reku Taru i koje će vas sigurno zadiviti i probuditi želju u vama da je ponovo posetite. Odaberite najbolji rafting kamp i prepustite se čulima prirode i reke Tare koja će vas svojom lepotom ostaviti bez daha.

T.Ž.